Verschillende achtergronden, zelfde focus

Bij het CBS werken mensen met diverse achtergronden nauw samen. Je vindt er economen en software engineers, maar ook wiskundigen, natuurkundigen, sociologen, gezondheidswetenschappers, biologen, medici, scheikundigen en psychologen. Je ziet er pantalons en spijkerbroeken, mantelpakjes en slobbertuien. Wat iedereen gemeen heeft, is een focus op onderzoeksresultaten van de allerbeste kwaliteit.

Sandra Vasconcellos
Trafficcoördinator, CBS Communicatie en Nieuws

dit is een foto van sandra de traffic coördinator

"Hier op de CBS nieuwsvloer voel ik me thuis. De dynamiek, de hectische sfeer, geen dag is hetzelfde. Ik maak onderdeel uit van de centrale regie van de nieuwsredactie. Ik maak en bewaak de planning."

Piet Daas
Een van de toonaangevende datascientists van het CBS

Foto van collega Piet Daas

"Ik coördineer onderzoek naar big data bij het CBS. Een van de projecten die we hebben uitgevoerd was een groot onderzoek naar verkeersdata."

Nilani Perampalam
Statistisch onderzoeker

Foto van collega Nilani Perampalam

"Er is een ongelooflijke hoeveelheid kennis aanwezig bij het CBS en dat zorgt er voor dat je elke dag weer nieuwe dingen leert."

Innovatie en ruimte voor ideeën

Om dat te realiseren zijn we altijd op zoek naar betere en efficiëntere methoden en technieken. Naar nieuwe manieren om gegevensbronnen met elkaar te verbinden en onontdekte feiten boven water te krijgen. Daarbij is er veel ruimte voor nieuwe ideeën. Ook innovatie staat bij het CBS hoog aangeschreven.
We zijn niet bang om ons uit te spreken en gaan discussies niet uit de weg. Je bijdrage is belangrijker dan leeftijd of status. Iedereen krijgt dan ook de ruimte om zijn of haar ideeën in te brengen.

Je collega's