Collega’s zijn altijd bereid om je te helpen

Brian, statistisch analist
Brian, statistisch analist, CBS, Heerlen
© Sjoerd van der Hucht Fotografie
Vlak voor het afronden van mijn Master Econometrie en Financiële Economie aan de Universiteit van Maastricht ben ik op 1 juli 2021 aan de slag gegaan als statistisch analist bij het CBS. In die functie werk ik mee bij het innoveren van processen binnen de Integrale Inkomens- en Vermogensstatistiek (IIVS) bij het team Arbeid, Inkomen en Leefsituatie. Daarnaast beantwoord ik vragen van mensen buiten het CBS, zoals bedrijven, studenten, universiteiten en nieuwszenders over de inkomens- en vermogensstatistiek.

Persoonlijke ontwikkelmogelijkheden

Wat ik al sinds het begin van mijn dienstverband heb ik gemerkt is dat het CBS veel mogelijkheden biedt voor persoonlijke ontwikkeling. Zo worden er diverse cursussen aangeboden en meerdere demo’s gegeven over onderwerpen die relevant kunnen zijn voor je huidige werkzaamheden of voor werkzaamheden waar je je in de toekomst graag mee wilt gaan bezighouden. Onlangs heb ik de programmeercursus R gevolgd. Ook worden er vaak lezingen gegeven over ontwikkelingen die de afgelopen tijd in de samenleving hebben plaatsgevonden die linken aan het werk van het CBS. Zo heb ik een lezing over het verzamelen van digital trace data door middel van data donatie bijgewoond.

Samenwerking

Wat mij ook opvalt is dat collega’s altijd bereid zijn om je te helpen. Zodra er een probleem is waar je niet uitkomt zijn er altijd meerdere collega’s die met je mee willen denken om tot een oplossing te komen. Zo staan de mensen om mij heen ook altijd klaar als achtervang als ik een paar dagen weg ben.

Naast mijn werkzaamheden bij het CBS ben ik al jarenlang actief in de topsport. De sport die ik beoefen is karate. Naast dat ik al meerdere Europese- en Wereldkampioenschappen heb mogen meemaken, heb ik mede dankzij de vele reizen voor toernooien al grote delen van de wereld gezien.