Archief

© Hollandse Hoogte

Informatie van de overheid, en dus ook van zbo’s zoals het CBS, moet goed vindbaar zijn. Zowel informatie van nu als van vroeger.

Oude informatie kan belangrijk zijn voor onze geschiedenis of cultuur. Ook kunnen burgers en bedrijven rechten ontlenen aan de informatie op cbs.nl. Daarom worden oude pagina’s van onze website bewaard en wordt er dagelijks een online kopie gemaakt naar ons webarchief.

Dagelijks wordt een kopie gemaakt. Wilt u weten wat er eerder stond op deze website? Bekijk dan het webarchief.

Hoe werkt het webarchief?

Ons online archief kunt u op twee manieren gebruiken:

  • U kunt door de site navigeren op een bepaalde dag in het verleden, door op de kalender (in de grijze balk links op het scherm) een datum te selecteren. U kunt teruggaan tot 8 mei 2023.
  • Een andere manier van zoeken is mogelijk via de zoekbalk onderin de kalender. De reguliere zoekbalk bovenin onze website werkt niet binnen het archief.
  • Dashboards en de rekentool om de huurprijsverhoging mee te berekenen werken niet binnen het archief. Deze pagina’s worden opgebouwd met actuele data die in het archief niet beschikbaar is.
  • Video’s zijn nog niet beschikbaar in het webarchief. Er wordt gewerkt aan een oplossing om dit alsnog mogelijk te maken.