Toegankelijkheid

Wij streven ernaar onze websites toegankelijk te maken voor iedereen en op alle apparaten. Dit doen we door het naleven van de internationale toegankelijkheidsstandaard WCAG 2.1. In onze toegankelijkheidsverklaringen leest u op welke punten we nog niet voldoen aan deze richtlijn. 

Toegankelijkheidsverklaring CBS website (https://www.cbs.nl en https://longreads.cbs.nl)

Onderdelen waarop de website niet voldoet

  • Het CBS streeft er naar alle publicaties als volledig toegankelijke webpagina's aan te bieden. Sommige informatie wordt op dit moment echter nog gepubliceerd als pdf-bestand, deze zijn niet volledig toegankelijk.  
  • www.cbs.nl heeft oude documenten en nieuwsberichten niet aangepast aan de toegankelijkheidseisen.
  • Discussion papers bevatten zeer theoretisch onderzoek, vaak in samenwerking met andere kennisinstituten met daarin regelmatig screenshots van modellen en software waarvoor het erg lastig is de informatie in een gelijkwaardig, toegankelijk alternatief beschikbaar te stellen. Het CBS blijft wel zoeken naar alternatieven en zal zodra dat mogelijk is op een toegankelijkere vorm over gaan.

Andere CBS websites

Naast www.cbs.nl biedt het CBS ook informatie en diensten aan via andere websites.Nog niet al deze sites beschikken over een toegankelijkheidsverklaring. 

Overige toegankelijkheidsverklaringen

Probleem met de toegankelijkheid van een CBS website?

Als u ondanks de maatregelen die wij al hebben genomen een probleem ervaart met de toegankelijkheid van deze of andere CBS websites, meldt het toegankelijkheidsprobleem dan nemen wij contact met u op.