'Ik zou geen andere organisatie weten waar ik nu liever zou willen werken dan het CBS.'

Linda, Projectleider R&D en Innovatie Statistiek
© Sjoerd van der Hucht
Wat ik het leukste vind aan mijn werk? Zelf programmeren en met data bezig zijn. En dat kan hier terwijl ik ook leiding geef aan een eigen projectteam.

Werken met data

Wij onderzoeken de innovatiekracht van Nederlandse bedrijven. Hoeveel geld geven zij bijvoorbeeld uit aan R&D? De data die we nodig hebben om deze vraag te beantwoorden komen voornamelijk uit onze eigen enquête. De gegevens analyseren we en de resultaten rapporteer ik via ons eigen StatLine én aan de Europese Unie. Zowel binnen als buiten Nederland vormen onze cijfers namelijk een belangrijke informatiebron voor beleidsmakers.

Stage bij het CBS

Tijdens mijn masterstudie ben ik voor mijn afstudeertraject stage gaan lopen bij het CBS. Ik ben meteen gebleven toen mij die kans werd geboden. Ik heb daar geen moment spijt van gehad.

Werk en privé

Ik zou geen andere organisatie weten waar ik nu liever zou willen werken dan het CBS. Het is het knooppunt van alle data over Nederland en ik kan mij hier eindeloos blijven ontwikkelen. Bovendien denk ik dat ik nergens zo goed werk en privé kan combineren. Ik dans namelijk nogal fanatiek; salsa, rumba, son, afro. Eigenlijk alle dansstijlen die uit Cuba komen. Ik geef dansles en daarnaast oefen en train ik zelf ook. Ik ben helemaal weg van Cuba. Als het mogelijk is ga ik er naartoe om vrienden op te zoeken en heel veel te dansen.

Dynamische werkomgeving

Het CBS lijkt misschien saai van de buitenkant, maar het is juist heel dynamisch met veel uitdagingen en samenwerking. Dat kan ook niet anders, want goede statistieken maak je samen.

Werken bij het CBS

Met ruim 2000 collega’s is het CBS een dynamische organisatie die volop in ontwikkeling is en waar altijd ruimte is voor nieuwe kennis en ideeën. Ben jij klaar voor een functie bij het CBS? Bekijk onze vacatures en solliciteer.