“Mijn interesse gaat uit naar het onderzoeken van innovatieve statistische methoden”

Naomi, statistisch onderzoeker
Naomi statistisch onderzoeker
© Sjoerd van der Hucht Fotografie / My Eyes4u productions
Na mijn bachelor Algemene Sociale Wetenschappen en master Methodology and Statistics for the Behavioural, Biomedical and Social Sciences ging ik bij het CBS aan de slag. Het CBS was voor mij niet helemaal onbekend, omdat ik er enkele vakken volgde bij de afdeling Methodologie in mijn Master. Toen ik na mijn afstuderen een vacature zag bij het Centrum voor Beleidsstatistiek (CvB) leek dit mij een mooie kans om het CBS nog beter te leren kennen.

Diversiteit

Bij het CvB werken we aan aanvullende statistische diensten die thema-overstijgend zijn: dat zijn onderzoeken in opdracht van externe partijen, zoals ministeries en gemeenten. Dit betekent dat er een grote mate van diversiteit aanwezig is in mijn werk. Zo werk ik aan onderzoeken op sociale thema’s, zoals armoede, schulden en culturele diversiteit, maar ook aan economische thema’s zoals de woningmarkt in het Groningse aardbevingsgebied. Mijn taken in deze projecten zijn ook divers, van het bouwen van een dashboard tot de projectleiding. Bovendien spelen de onderzoeken waar ik aan werk ook in op de actualiteit, wat direct de maatschappelijke relevantie van het CBS laat zien. Dit was voor mij dan ook een belangrijke reden om er te gaan werken.

Bedrijfscultuur

Bij het CvB zit ik in een gezellig team. Er is grotendeels een informele sfeer en daarnaast worden er leuke activiteiten georganiseerd zoals maandelijkse teambijeenkomsten en zelfs één keer per jaar een teamweekend. Bovendien is er de ruimte om mijn werkzaamheden flexibel in te delen.

Persoonlijke ontwikkeling

In de toekomst zou ik me graag verder willen ontwikkelen op methodologisch gebied. Zo zou ik mijn statistische kennis op het gebied van artificial intelligence en programmeren willen uitbreiden.

Werken bij het CBS

Met ruim 2000 collega’s is het CBS een dynamische organisatie die volop in ontwikkeling is en waar altijd ruimte is voor nieuwe kennis en ideeën. Ben jij klaar voor een functie bij het CBS? Bekijk onze vacatures en solliciteer.