© Hollandse Hoogte

Producentenprijzen

Gegevens aanleveren in tijden van corona

We begrijpen dat het aanleveren van gegevens aan het CBS in deze moeilijke tijden niet eenvoudig is. Maar betrouwbare cijfers over hoe we er als Nederland voor staan zijn erg belangrijk. Juist nu hebben overheden, wetenschappers, bedrijven en burgers er behoefte aan om te weten hoe het gaat met Nederland en haar inwoners. Denk alleen al aan cijfers over gezondheid, zorg en de economie. Het CBS gaat daarom door met gegevens verzamelen. Wij hopen dat u ook in deze tijd uw belangrijke gegevens blijft aanleveren en danken u voor uw begrip.

Over het onderzoek

Het CBS publiceert elke maand statistieken over de prijsontwikkeling van grondstoffen, producten en diensten. Denk bijvoorbeeld aan de olieprijzen, of de prijzen die in het buitenland betaald worden voor onze goederen. Om deze statistieken te kunnen maken voor de industriële sector, heeft het CBS informatie nodig van producenten en importeurs over de prijzen die zij betalen en die zij zelf berekenen.

Aanleveren van gegevens via de internet vragenlijst

Vanaf 2014 vragen wij u om de gegevens elektronisch aan te leveren. U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding online invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://vragenlijst.cbs.nl/pp2020. In de brief die u heeft ontvangen staan het gebruikersnummer en de toegangscode vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe codes aan.

Onderzoeksresultaten

StatLine

Delfstoffen
Voeding, genotmiddelen
Textiel, kleding
Hout en bouwmaterialen
Papier, grafisch
Raffinaderijen
Chemie
Farmacie
Kunststof, rubber
Basismetaal, metaalproducten
Elektrische en elektronische apparaten
Machines
Transportmiddelen
Meubelen, overig, reparatie en installatie
Elektriciteit, water

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Recente artikelen