© Hollandse Hoogte

Producentenprijzen

Het CBS publiceert elke maand statistieken over de prijsontwikkeling van grondstoffen, producten en diensten. Denk bijvoorbeeld aan de olieprijzen, of de prijzen die in het buitenland betaald worden voor onze goederen. Om deze statistieken te kunnen maken voor de industriële sector, heeft het CBS informatie nodig van producenten en importeurs over de prijzen die zij betalen en die zij zelf berekenen.

Aanleveren van gegevens

In de brief die u van ons heeft ontvangen, staat op welke manier u uw gegevens kunt aanleveren:

via Internetvragenlijst

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe codes aan.

Via down- en upload

Op een beveiligde omgeving van het CBS staat een bestand voor u klaar. U kunt dit bestand downloaden. Nadat u het bestand heeft ingevuld en opgeslagen, kunt u het bestand naar het CBS uploaden. Voor het down- en uploaden gebruikt u dezelfde inloglink en -codes.
Ga naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe codes aan.

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

StatLine

Delfstoffen
Voeding, genotmiddelen
Textiel, kleding
Hout en bouwmaterialen
Papier, grafisch
Raffinaderijen
Chemie
Farmacie
Kunststof, rubber
Basismetaal, metaalproducten
Elektrische en elektronische apparaten
Machines
Transportmiddelen
Meubelen, overig, reparatie en installatie
Elektriciteit, water

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Recente artikelen