© Hollandse Hoogte

Producentenprijzen

We begrijpen dat CBS vragenlijsten in deze moeilijke tijden niet uw eerste prioriteit hebben. Maar betrouwbare cijfers over hoe we er als Nederland voor staan, zijn juist nu erg belangrijk. Overheden, wetenschappers, bedrijven en burgers hebben er behoefte aan om te weten hoe Nederland er voor staat. Denk alleen al aan cijfers over gezondheid, zorg en de economie. Het CBS gaat daarom door met gegevens verzamelen, ook via vragenlijsten. Wij hopen daarom dat u ook in deze moeilijke periode uw belangrijke gegevens blijft insturen. 

Het CBS publiceert elke maand statistieken over de prijsontwikkeling van grondstoffen, producten en diensten. Denk bijvoorbeeld aan de olieprijzen, of de prijzen die in het buitenland betaald worden voor onze goederen. Om deze statistieken te kunnen maken voor de industriële sector, heeft het CBS informatie nodig van producenten en importeurs over de prijzen die zij betalen en die zij zelf berekenen.

Aanleveren van gegevens via de internet vragenlijst

Vanaf 2014 vragen wij u om de gegevens elektronisch aan te leveren. U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding online invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://vragenlijst.cbs.nl/pp2020. In de brief die u heeft ontvangen staan het gebruikersnummer en de toegangscode vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe codes aan.

Onderzoeksresultaten

StatLine

Delfstoffen
Voeding, genotmiddelen
Textiel, kleding
Hout en bouwmaterialen
Papier, grafisch
Raffinaderijen
Chemie
Farmacie
Kunststof, rubber
Basismetaal, metaalproducten
Elektrische en elektronische apparaten
Machines
Transportmiddelen
Meubelen, overig, reparatie en installatie
Elektriciteit, water

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Recente artikelen