Inventarisatie producentenprijzen

© Hollandse Hoogte

Het CBS publiceert elke maand de producentenprijsindex, waarin de prijsontwikkeling wordt weergegeven van grondstoffen, producten en diensten in de industrie en delfstoffenwinning. Deze statistiek is een belangrijke economische indicator en wordt daarnaast door veel bedrijven gebruikt voor de indexering van contracten. Om deze statistiek te kunnen maken, heeft het CBS prijsgegevens nodig van uw bedrijf.

Om deze prijsgegevens te kunnen verzamelen wordt eerst geïnventariseerd van welke specifieke grondstoffen, producten of diensten er prijzen opgegeven zullen worden. Dit gebeurt in samenspraak met u, middels onze inventarisatie vragenlijst.

U ontvangt de inventarisatie vragenlijst wanneer uw bedrijf voor het eerst wordt benaderd voor het onderzoek producentenprijzen, of wanneer voor uw bedrijf de uitvraag voor het onderzoek producentenprijzen wordt geactualiseerd.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. De inlogcodes staan in de brief of e-mail die u van ons heeft ontvangen.
Ga naar https://antwoord.cbs.nl en log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Ter ondersteuning hebben wij een beknopte handleiding samengesteld voor het invullen van de inventarisatie internetvragenlijst, u vindt deze hier: 
Handleiding internetvragenlijst inventarisatie producentenprijzen.

Mocht u desondanks nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op middels de contactgegevens onderaan deze pagina.

Wettelijke verplichting

U bent wettelijk verplicht om de gevraagde gegevens aan te leveren. Voor meer informatie verwijzen we u naar de pagina: handhaving.

Heeft u vragen?

Vragen over de inventarisatie producentenprijzen kunt u het beste per e-mail versturen naar Producentenprijzen-Contact@cbs.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Indien u liever op een andere wijze contact met ons op wilt nemen, dan verwijzen wij u graag naar het CBS Contact Center. Geeft u in dat geval duidelijk aan dat het een vraag betreft over de Inventarisatie producentenprijzen