Informatie voor uw bedrijf

Voor uw bedrijf
© Hollandse Hoogte

Invullen enquêtes

Bent u ondernemer? Dan vindt u informatie over het invullen van een CBS-enquête op deze website.

Branche informatie

Dashboard bedrijven

In dit dashboard staan de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

Cijfers, statistieken en demografische gegevens voor uw branche of regio vindt u onder andere op statline.cbs.nl.

Voor een interactief overzicht van feiten, cijfers en figuren van groepen MKB-bedrijven gaat u naar http://www.staatvanhetmkb.nl. Het CBS is tevens partner van Ondernemersplein Hier staat alle informatie van de (semi-)overheid die u nodig heeft om te ondernemen, zoals wetgeving, belastingregels en subsidies. Dat voorkomt dat u steeds weer moet zoeken naar informatie. Het levert u dus meer tijd op om te ondernemen. Dat is wat veel ondernemers willen. En dat is wat het CBS samen met andere overheidspartners mogelijk wil maken.

Resultaten per branche en dossiers

 Hieronder vindt u een aantal 'Relevante links' naar resultaten per branche en verschillende dossiers met statistische informatie.

CBS in uw buurt

Op CBSinuwbuurt.nl zijn de resultaten per buurt ingedeeld.
Via https://locatiescan.info kunt u een factsheet krijgen met basisinformatie over de bevolking en concurrentie in een door u gekozen gebied, afgezet tegen het Nederlands gemiddelde. 

MKB-bedrijven

Voor een interactief overzicht van feiten, cijfers en figuren van groepen MKB-bedrijven gaat u naar https://www.staatvanhetmkb.nl. Het CBS is tevens partner van Ondernemersplein.nl Hier staat alle informatie van de (semi-)overheid die u nodig heeft om te ondernemen, 

StatLine

op StatLine(de elektronische online databank van het CBS) zijn de resultaten per thema ingedeeld.