© Hollandse Hoogte

Jaar- Productiestatistiek

Gegevens aanleveren in tijden van corona

We begrijpen dat het aanleveren van gegevens aan het CBS in deze moeilijke tijden niet eenvoudig is. Maar betrouwbare cijfers over hoe we er als Nederland voor staan zijn erg belangrijk. Juist nu hebben overheden, wetenschappers, bedrijven en burgers er behoefte aan om te weten hoe het gaat met Nederland en haar inwoners. Denk alleen al aan cijfers over gezondheid, zorg en de economie. Het CBS gaat daarom door met gegevens verzamelen. Wij hopen dat u ook in deze tijd uw belangrijke gegevens blijft aanleveren en danken u voor uw begrip.

Over het onderzoek

Jaarlijks publiceert het CBS gegevens over de opbrengsten, kosten en werkgelegenheid van het bedrijfsleven in Nederland. Het gaat om financiële informatie en om gegevens over het aantal medewerkers. Daarom schrijven we zowel grote als kleine ondernemingen, inclusief zzp’ers aan. Het aantal kleine bedrijven en zzp’ers nam de afgelopen jaren toe, waardoor het nog belangrijker is om ook van die ondernemingen een goed beeld te hebben. De statistieken worden gepubliceerd per bedrijfstak. De informatie is van belang om de jaarlijkse economische groei te berekenen.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Onderzoeksresultaten

Resultaten van de Jaarstatistieken zijn per branche beschikbaar bij de Branche-informatie.
StatLine:
Bedrijfsleven; arbeids- en financiële gegevens, per branche, SBI 2008
Bedrijven; arbeid, financiële gegevens, bedrijfsgrootte, bedrijfstak

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Recente artikelen