Jaarstatistiek (RGS kort)

© Hollandse Hoogte

Cijfers over productie, personeel en financiën van bedrijven in Nederland zijn belangrijk. Deze cijfers geven inzicht in de ontwikkelingen van verschillende bedrijfstakken en de economie. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) publiceert deze cijfers. Om deze cijfers te publiceren, voeren we het onderzoek Jaarstatistiek uit. De resultaten van dit onderzoek worden gebruikt door het bedrijfsleven, de overheid en de wetenschap.

Nieuwe en korte vragenlijst
Vanaf verslagjaar 2023 is er een nieuwe en korte vragenlijst voor kleine bedrijven (met één werkzaam persoon) en zzp’ers. Deze vragenlijst past beter bij uw situatie en is eenvoudig in te vullen.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief of e-mail die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inloggegevens kwijt? Vraag hier nieuwe inloggegevens aan.

Vragenlijst automatisch invullen

Met de functie Referentie Grootboekschema (RGS) kunt u de vragenlijst automatisch invullen. Hiervoor moet u wellicht een aantal instellingen in uw boekhoudpakket aanpassen. Bekijk hoe dit werkt.

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

De resultaten van dit onderzoek zijn per branche beschikbaar bij de Branche-informatie. De resultaten vindt u ook op StatLine:

Naam vragenlijst verslagjaar 2023

De naam van de vragenlijst verandert vanaf verslagjaar 2023 voor alle bedrijven van ‘Productiestatistiek’ naar ‘Jaarstatistiek’. Wellicht ontving u eerder van ons een brief/e-mail en vragenlijst met ‘Jaarstatistiek’, dan blijft de naam hetzelfde. Als u eerder een brief/e-mail en vragenlijst ontving met de naam ‘Productiestatistiek’, dan is de naam ‘Jaarstatistiek’ nieuw voor u. De vragenlijst is echter wel hetzelfde.

Contact

Ga naar: CBS Contactcenter.

Veelgestelde vragen over dit onderzoek.

Recente artikelen