© Hollandse Hoogte

Jaar- Productiestatistiek

Jaarlijks publiceert het CBS gegevens over de opbrengsten, kosten en werkgelegenheid van het bedrijfsleven in Nederland. Het gaat om financiële informatie en om gegevens over het aantal medewerkers. Daarom schrijven we zowel grote als kleine ondernemingen, inclusief zzp’ers aan. Het aantal kleine bedrijven en zzp’ers nam de afgelopen jaren toe, waardoor het nog belangrijker is om ook van die ondernemingen een goed beeld te hebben. De statistieken worden gepubliceerd per bedrijfstak. De informatie is van belang om de jaarlijkse economische groei te berekenen.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan

Klik op de link als u gebruik heeft gemaakt van de steun- en herstelpakketten omtrent Corona of als u meer wilt weten over IFRS-16.

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

Resultaten van de Jaarstatistieken zijn per branche beschikbaar bij de Branche-informatie.

StatLine:

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Recente artikelen