Vakbondsleden

Gegevens aanleveren in tijden van corona

We begrijpen dat het aanleveren van gegevens aan het CBS in deze moeilijke tijden niet eenvoudig is. Maar betrouwbare cijfers over hoe we er als Nederland voor staan zijn erg belangrijk. Juist nu hebben overheden, wetenschappers, bedrijven en burgers er behoefte aan om te weten hoe het gaat met Nederland en haar inwoners. Denk alleen al aan cijfers over gezondheid, zorg en de economie. Het CBS gaat daarom door met gegevens verzamelen. Wij hopen dat u ook in deze tijd uw belangrijke gegevens blijft aanleveren en danken u voor uw begrip.

Over het onderzoek

Het CBS publiceert tweejaarlijks cijfers over vakbondsleden. Hiervoor worden gegevens verzameld over vakverenigingen in Nederland, onder andere het aantal aangesloten leden uitgesplitst naar geslacht en leeftijd. Het is van economisch belang om deze ontwikkelingen te blijven volgen.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Onderzoeksresultaten

De resultaten van dit onderzoek worden gepresenteerd op StatLine:
- Leden van vakverenigingen; geslacht en leeftijd
- Historie leden vakverenigingen

In samenwerking met de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) van CBS en TNO en het onderzoek Sociale Samenhang en Welzijn is een artikel gepubliceerd in de CBS-reeks Statistische Trends:
- Wie is er nog lid van een vakbond? Inzicht in lidmaatschap, belang en tevredenheid

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Recente artikelen