Vakbondsleden

We begrijpen dat CBS vragenlijsten in deze moeilijke tijden niet uw eerste prioriteit hebben. Maar betrouwbare cijfers over hoe we er als Nederland voor staan, zijn juist nu erg belangrijk. Overheden, wetenschappers, bedrijven en burgers hebben er behoefte aan om te weten hoe Nederland er voor staat. Denk alleen al aan cijfers over gezondheid, zorg en de economie. Het CBS gaat daarom door met gegevens verzamelen, ook via vragenlijsten. Wij hopen daarom dat u ook in deze moeilijke periode uw belangrijke gegevens blijft insturen. 

Het CBS publiceert tweejaarlijks cijfers over vakbondsleden. Hiervoor worden gegevens verzameld over vakverenigingen in Nederland, onder andere het aantal aangesloten leden uitgesplitst naar geslacht en leeftijd. Het is van economisch belang om deze ontwikkelingen te blijven volgen.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Onderzoeksresultaten

De resultaten van dit onderzoek worden gepresenteerd op StatLine:
- Leden van vakverenigingen; geslacht en leeftijd
- Historie leden vakverenigingen

In samenwerking met de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) van CBS en TNO en het onderzoek Sociale Samenhang en Welzijn is een artikel gepubliceerd in de CBS-reeks Statistische Trends:
- Wie is er nog lid van een vakbond? Inzicht in lidmaatschap, belang en tevredenheid

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Recente artikelen