© Roger Dohmen

Prodcom

We begrijpen dat CBS vragenlijsten in deze moeilijke tijden niet uw eerste prioriteit hebben. Maar betrouwbare cijfers over hoe we er als Nederland voor staan, zijn juist nu erg belangrijk. Overheden, wetenschappers, bedrijven en burgers hebben er behoefte aan om te weten hoe Nederland er voor staat. Denk alleen al aan cijfers over gezondheid, zorg en de economie. Het CBS gaat daarom door met gegevens verzamelen, ook via vragenlijsten. Wij hopen daarom dat u ook in deze moeilijke periode uw belangrijke gegevens blijft insturen. 

Het CBS publiceert elk jaar gegevens over de verkopen van industriële producten. Ze geven (in combinatie met het onderzoek Internationale Handel) de omvang aan van de Europese markt en van de Nederlandse interne markt per goederengroep. Daarnaast kan de interne markt met de Europese markt worden vergeleken. Ook voor uw bedrijf levert het onderzoek waardevolle informatie op. Zo kunt u aan de hand van de cijfers beoordelen wat de positie van uw bedrijf is ten opzichte van de Nederlandse markt.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan

Onderzoeksresultaten

Resultaten van dit onderzoek.

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Recente artikelen