Graslandgebruik

Gegevens aanleveren in tijden van corona

We begrijpen dat het aanleveren van gegevens aan het CBS in deze moeilijke tijden niet eenvoudig is. Maar betrouwbare cijfers over hoe we er als Nederland voor staan zijn erg belangrijk. Juist nu hebben overheden, wetenschappers, bedrijven en burgers er behoefte aan om te weten hoe het gaat met Nederland en haar inwoners. Denk alleen al aan cijfers over gezondheid, zorg en de economie. Het CBS gaat daarom door met gegevens verzamelen. Wij hopen dat u ook in deze tijd uw belangrijke gegevens blijft aanleveren en danken u voor uw begrip.

Over het onderzoek

Het CBS publiceert elk jaar cijfers over het graslandgebruik. Deze cijfers geven inzicht in de wijze waarop veehouders zelf voorzien in de voederbehoefte van het vee. Deze informatie over het geconserveerde gras is van groot belang voor overheid en brancheorganisaties omdat de gegevens tevens wordt gebruikt bij berekeningen in het kader van de mestproductie en uitstoot van broeikasgassen en ammoniak.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen opsturen. Om de digitale vragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. U heeft van het CBS een brief ontvangen met uw gebruikersnaam en het wachtwoord waarmee u kunt inloggen. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Het invullen en opsturen van de digitale vragenlijst werkt het makkelijkst voor u en voor ons. Een korte instructievideo voor de vragenlijst ziet u hieronder.

[video: https://www.cbs.nl/nl-nl/video/1450a09a60bc43059c96713577a35a47]

Onderzoeksresultaten

Onderaan de pagina heeft het CBS enkele facts en figures van het graslandgebruik van vorig jaar voor u op een rijtje gezet.

 Meer cijfers over de resultaten van graslandgebruik vindt u hier:

Oppervlakte en opbrengst van grasland

Of raadpleeg hieronder de themapagina: Landbouw.

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Downloads

Relevante links

Recente artikelen