Wegvervoer

© ANP

Het CBS publiceert cijfers over het goederenvervoer over de weg. Deze cijfers geven inzicht in het gebruik van het Nederlandse wegennet en de doorvoer- en distributiefunctie van het Nederlandse wegtransport. Ook worden de resultaten gebruikt voor het bepalen van beleid op het gebied van milieu en verkeersveiligheid.

Wie maken o.a. gebruik van deze gegevens?
Rijkswaterstaat: o.a. door berekening van gemiddelde asdruk op het wegdek wordt het onderhoudsschema van het rijkswegennet bepaald;
Ministeries: o.a. voor controle op internationale verdragen (bijv. Kyoto-verdrag);
Eurostat: t.b.v. opstellen Europese vervoerstatistieken;
Onderzoeksinstituten: o.a. advisering in opdracht van overheden;
Brancheorganisaties.

Aanleveren van gegevens 

Is een kenteken niet in uw bezit of is het verhuurd/verleased, dan geeft u dit in de vragenlijst aan.

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan

Lukt het aanleveren van gegevens niet of heeft u vragen? Neem dan contact op met het CBS Contactcenter.

Eenvoudig en snel gegevens aanleveren in XML of OTM formaat

Vaak liggen de door het CBS gevraagde gegevens vast in uw digitale gegevens. Het is mogelijk om deze gegevens rechtstreeks in XML of OTM-formaat aan het CBS te leveren. Zo bespaart u veel tijd. Wilt u hier meer over lezen? Ga dan naar www.cbs.nl/tijdbesparen.

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

Resultaten van dit onderzoek zijn beschikbaar op StatLine. en hieronder op de themapagina: Verkeer en vervoer.

Contact

Ga naar: CBS Contactcenter.

Recente artikelen