Warmtepompen

© Hollandse Hoogte

Warmtepompen leveren een belangrijke bijdrage aan de energietransitie. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) verzamelt en publiceert hier cijfers over. Op basis van de verkoopcijfers van warmtepompen wordt een deel van de hernieuwbare energie in Nederland berekend. Om deze cijfers te publiceren, hebben we gegevens van leveranciers nodig. Het onderzoek Warmtepompen geeft inzicht in de bijdrage van verschillende energiebronnen aan de energievoorziening in Nederland.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de e-mail of brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.  

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

U vindt de onderzoeksresultaten in onze StatLinetabel Warmtepompen; aantallen, thermisch vermogen en energiestromen.

Contact

Ga naar: CBS Contactcenter.

Recente artikelen