Biomassaketels

© Hollandse Hoogte

Biomassa is de belangrijkste bron van hernieuwbare energie en wordt op vele manieren gebruikt. In het onderzoek Biomassaketels wordt het opgestelde vermogen van de biomassaketels per sector gemeten. Op basis van deze vermogens kan de hernieuwbare energieproductie uit biomassaketels worden berekend. In 2022 was het verbruik van biomassa voor warmteproductie bij bedrijven bijna 16 duizend terajoule. Deze gegevens zijn belangrijk voor beleid en economie.

Aanleveren van gegevens

Heeft u een e-mail heeft ontvangen van het CBS over het onderzoek Biomassaketels? Dan kunt u via onderstaand Excelbestand gegevens aan leveren over afgelopen jaar. In het Excelbestand staat uitleg over de aan te leveren gegevens. U kunt de gevraagde gegevens overnemen uit uw verkoopadministratie.

Biomassaketels leveringen 2023

Nadat u het bestand heeft ingevuld en opgeslagen, kunt u het bestand via een beveiligde internetverbinding uploaden naar het CBS.

Ga naar https://antwoord.cbs.nl om het bestand te uploaden. Bij het inloggen wordt gevraagd naar uw gebruikersnaam en wachtwoord. Deze staan vermeld in de brief die u van het CBS heeft ontvangen.
Nadat u bent ingelogd, kunt u het te uploaden bestand selecteren. Zodra de upload is voltooid, ontvangt u een ontvangstbevestiging op uw scherm.

Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

Onderaan deze pagina vindt u de meest recente artikelen die betrekking hebben op hernieuwbare energie en industrie en energie.
Of bekijk de StatLinetabel Biomassa; verbruik en energieproductie uit biomassa per techniek

Contact

Ga naar: CBS Contactcenter.

Recente artikelen