Uw bedrijf in internationale waardeketens

© Hollandse Hoogte / Co de Kruijf
In welke mate worden bedrijfsactiviteiten internationaal georganiseerd? Welke invloed heeft de coronapandemie hierop gehad? En welke gevolgen heeft dit voor de Nederlandse arbeidsmarkt gehad? Dit onderzoekt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) met het onderzoek ‘Uw bedrijf in internationale waardeketens’.

De resultaten van dit onderzoek zijn onder andere van belang voor beleidsmakers. Zij kunnen met deze informatie bijvoorbeeld inspelen op een veranderende arbeidsmarkt. Dit kan ook van invloed zijn op uw bedrijf. Daarom vragen wij bedrijven om een vragenlijst over dit onderwerp in te vullen. 

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

Voor onderzoeksresultaten van de buitenlandse activiteiten van Nederlandse bedrijven raadpleeg hieronder bij 'Relevante links' het Dossier Globalisering.

Contact

Ga naar: CBS Contactcenter.

Recente artikelen