Producentenprijzen

© Hollandse Hoogte

De prijzen van industriële producten veranderen continu. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) onderzoekt en publiceert elke maand cijfers over deze prijsontwikkelingen. Deze cijfers geven inzicht in de industriële sector. Om deze cijfers te publiceren, hebben we gegevens nodig van producenten en importeurs over de prijzen die zij betalen en die zij zelf berekenen. Ook voor uw bedrijf levert het onderzoek relevante informatie op. Zo kunt u de cijfers gebruiken bij indexering van contracten. 

Aanleveren van gegevens

In de brief of e-mail die u van ons heeft ontvangen, staat op welke manier u uw gegevens kunt aanleveren:

Internetvragenlijst invullen

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief of e-mail die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan

Bestand uploaden

Op een beveiligde omgeving van het CBS staat een bestand voor u klaar. U kunt dit bestand downloaden. Nadat u het bestand heeft ingevuld en opgeslagen, kunt u het bestand naar het CBS uploaden. Voor het down- en uploaden gebruikt u dezelfde inloglink en -codes.
Ga naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief of e-mail die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe codes aan

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen. 

StatLine

Hieronder bij 'Relevante links' staan de StatLine tabellen.

x

Contact

Ga naar: CBS Contactcenter.

Recente artikelen