Podiumkunsten

© Hollandse Hoogte

Om in grote lijnen de ontwikkelingen en trends in de Nederlandse professionele podiumkunsten te beschrijven, voert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) jaarlijks het onderzoek  Podiumkunsten uit. Deze informatie wordt onder andere gebruikt door de sector en door de overheid om het beleid op landelijk, provinciaal en gemeentelijk niveau inhoud te geven.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl.
In de brief of e-mail die u heeft ontvangen staan het hiervoor benodigde gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inloggegevens kwijt? Vraag hier nieuwe inloggegevens aan. Lees ook de extra toelichting op de vragenlijst. 

Heeft u een brief of e-mail ontvangen waarin staat dat u kunt kiezen tussen de VSCD-vragenlijst TAS of de VNPF-vragenlijst PAS? Dan kunt u één van deze vragenlijsten invullen. Als u ervoor kiest om de VSCD-vragenlijst TAS of de VNPF-vragenlijst PAS in te vullen en de branchevereniging levert die gegevens aan het CBS, dan voldoet u aan de invulverplichting.

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

De resultaten van het onderzoek Podiumkunsten vindt u in de StatLinetabellen 

Contact

Ga naar: CBS Contactcenter.

Recente artikelen