© Hollandse Hoogte

Podiumkunsten

Om in grote lijnen de ontwikkelingen en trends in de Nederlandse professionele podiumkunsten te beschrijven, stelt het CBS jaarlijks de statistiek podiumkunsten samen. Deze informatie wordt onder andere gebruikt door de sector en door de overheid om het beleid op landelijk, provinciaal en gemeentelijk niveau inhoud te geven.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl.
In de brief die u heeft ontvangen staan het hiervoor benodigde gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan. Lees ook de extra toelichting op de vragenlijst.

Aanleveren via Internet Explorer

Let op: De webbrowser ‘Microsoft Internet Explorer’ wordt niet meer ondersteund. Lever de gegevens daarom aan via Microsoft Edge, Google Chrome of een andere webbrowser.

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

Resultaten van het onderzoek Podiumkunsten:

Daarnaast verschijnt er jaarlijks een nieuwsbericht op de CBS-website (zie Relevante links), waarin de meest opvallende trends en ontwikkelingen in de professionele podiumkunsten worden uitgelicht. De CBS-cijfers worden onder andere gebruikt om beleid op landelijk, provinciaal en regionaal niveau vorm te geven.

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Recente artikelen