© ANP

Musea

Jaarlijks publiceert het CBS cijfers over musea. Deze cijfers geven een beeld van onder meer bezoekersaantallen, collecties, personeelsbezetting en de financiële situatie van musea. Om de gegevensverzameling, analyse en publicatie van cijfers over musea beter op elkaar af te stemmen, voeren het CBS en de Museumvereniging samen dit onderzoek uit.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl.
In de brief die u heeft ontvangen staan het hiervoor benodigde gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Wanneer uw museum is aangesloten bij de Museumvereniging kunt u er ook voor kiezen om de Museana vragenlijst in te vullen. In dat geval vervalt de verplichting om de CBS-vragenlijst in te vullen. De benodigde inloggegevens ontvangt u van de Museumvereniging. 

Aanleveren via Internet Explorer

Let op: De webbrowser ‘Microsoft Internet Explorer’ wordtniet meer ondersteund. Lever de gegevens daarom aan via Microsoft Edge, Google Chrome of een andere webbrowser.

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

De resultaten van het onderzoek vindt u hieronder op de themapagina: Vrije tijd en cultuur of bekijk onderstaande Statline-tabellen:

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Recente artikelen