Internationale Handel in Goederen

© ANP

Het CBS publiceert iedere maand cijfers over de internationale handel in goederen. Deze cijfers geven inzicht in de handel in goederen van Nederland met andere landen. Ze zijn van groot belang voor de bepaling van het bruto binnenlands product. Daarnaast geven de uitkomsten inzicht in de concurrentiepositie van Nederland ten opzichte van het buitenland. 

Gegevens aanleveren

Ga naar https://antwoord.cbs.nl om de gegevens aan te leveren. In de brieven die u van het CBS heeft ontvangen staan uw gebruikersnaam en wachtwoord waarmee u kunt inloggen in de applicatie. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan

Codelijsten en omzettingstabel

Voor het aanleveren van de gegevens kunt u gebruikmaken van de codelijsten en de Omzettingstabel 2024. Voor de tabel van vorig jaar, ga naar: Omzettingstabel 2023.

Aanleverwijze

Het aanleveren van gegevens gaat via de online applicatie IDEP+. Het is mogelijk de gegevens handmatig toe te voegen in een opgave, maar u kunt ook gegevens inlezen. Dit is handig als u grote aantallen records tegelijk wil invoeren. Hiervoor zijn in IDEP+ inleessjablonen beschikbaar. Het is ook mogelijk eigen inleessjablonen te maken.

In de handleiding vindt u meer informatie: Handleiding Statistiekopgave IHG 2024. Voor de handleiding van vorig jaar, ga naar: Handleiding Statistiekopgave IHG 2023.

Meer informatie over het inlezen van gegevens, vindt u op de volgende pagina: Gegevens inlezen in IDEP+.

[video: https://www.cbs.nl/nl-nl/video/5f04b0991b3f48a4a1da4f69bbf4146d]

[video: https://www.cbs.nl/nl-nl/video/204c7b537ce042108de85d20a6caa00f]  

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

Resultaten van dit onderzoek vindt u ook hieronder onder het kopje ‘Relevante links’.

Contact

Heeft u technische vragen over de opgave (inloggegevens, sjablonen, e.d.)? Neem dan contact op met de technische helpdesk van het CBS Contactcenter. Voor inhoudelijke vragen over de statistiekopgave of het doorgeven van een wijzigingen kunt u de specifieke formulieren IHG of het algemene webformulier IHG gebruiken. Of ga naar: CBS Contactcenter.

Recente artikelen