© ANP

Innovatie-enquête

De Nederlandse en Europese beleidsmakers hebben innovatie hoog op de agenda gezet. Bij innovatie gaat het niet alleen om het vernieuwen van producten (goederen of diensten) en bedrijfsprocessen, maar ook om aanpassingen van de organisatie en marketingstrategieën. Om op deze doelen te kunnen sturen, vraagt de EU elke 2 jaar uitgebreide informatie. Het CBS verzamelt deze gegevens voor Nederland.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Aanleveren via Internet Explorer

Let op: De webbrowser ‘Microsoft Internet Explorer’ wordt niet meer ondersteund. Lever de gegevens daarom aan via Microsoft Edge, Google Chrome of een andere webbrowser.

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

De resultaten van de Innovatie-enquête 2020 worden hieronder bij Relevante links vermeld.
Op StatLine zijn uitgebreide cijfers over eerdere verslagjaren beschikbaar, alsmede een tabel met kerncijfers over de periode 1994-2018.

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Recente artikelen