© Hollandse Hoogte

Verleende Omgevingsvergunningen met Activiteit Bouw

Het CBS verzamelt per maand de door gemeenten afgegeven verleende omgevingsvergunningen met activiteit bouwen. Het belangrijkste doel van dit onderzoek is het geven van een snelle indicatie van de te verwachten bouwproductie. Deze bouwproductie is één van de belangrijkste graadmeters voor economische groei.

Aanleveren van gegevens

Via de internetvragenlijst

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.  

Via upload

Als u meer dan 50 omgevingsvergunningen heeft verleend, dan kunt een ASCII-bestand samenstellen. In de Handleiding elektronisch aanleveren verleende bouwvergunningen vindt u de specificaties voor het bestand.

Om het bestand te uploaden, gaat u naar https://antwoord.cbs.nl en logt in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Deze staan vermeld in de brief die u van het CBS heeft ontvangen. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Nadat u bent ingelogd, kunt u het bestand wat u wilt uploaden, selecteren. Zodra de upload is voltooid, ontvangt u een ontvangstbevestiging op uw scherm.

Let op, vanaf verslagmaand januari 2021 is de opzet van het ASCII-bestand gewijzigd:

Per record (vergunning) is het mogelijk om de laatste 240 posities (positie 267 t/m 508) te benutten om een opmerking per vergunning te plaatsen. Indien u geen vergunningen heeft op te geven voor een bepaalde maand, is er een specifieke instructie van toepassing om deze 0-opgave te kunnen doen. U kunt dan op dezelfde wijze via het beveiligd uploadkanaal inloggen en het bestand leveren.

De inhoud van het bestand bestaat dan slechts uit 1 record, met op:

  • positie 1 t/m 6 gemeentenummer
  • positie 7 t/m 26 0 of leeg
  • positie 27 t/m 32 datumvergunning (JJJJMM)
  • positie 32 en verder leeg

Zie voor meer informatie de Handleiding elektronisch aanleveren verleende bouwvergunningen.

Extra informatie: toelichting en definities

Raadpleeg voordat u gegevens gaat aanleveren:

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

Resultaten van dit onderzoek vindt u hieronder op de themapagina: bouwen en wonen.

Contact

Ga naar: CBS Contactcenter.

Recente artikelen