© Hollandse Hoogte

Onderwijsondersteuning

Gegevens aanleveren in tijden van corona

We begrijpen dat het aanleveren van gegevens aan het CBS in deze moeilijke tijden niet eenvoudig is. Maar betrouwbare cijfers over hoe we er als Nederland voor staan zijn erg belangrijk. Juist nu hebben overheden, wetenschappers, bedrijven en burgers er behoefte aan om te weten hoe het gaat met Nederland en haar inwoners. Denk alleen al aan cijfers over gezondheid, zorg en de economie. Het CBS gaat daarom door met gegevens verzamelen. Wij hopen dat u ook in deze tijd uw belangrijke gegevens blijft aanleveren en danken u voor uw begrip.

Over het onderzoek

Steeds meer leerlingen van de basisschool en in het voortgezet onderwijs maken gebruik van huiswerkbegeleiding, bijles, examentraining en andere onderwijsondersteuning om hun schoolprestaties te verbeteren. Maar waar zit de groei? In het voortgezet onderwijs geven ouders meer uit aan huiswerkbegeleiding en bijles dan in het basisonderwijs. Blijft dit zo of gaan ouders steeds eerder onderwijsondersteuning inkopen voor hun kinderen? En waaraan is de meeste behoefte: is dit vooral huiswerkbegeleiding of stijgt de vraag naar examentrainingen? Is er ook vraag naar begeleiding onder studenten in het hoger onderwijs?

Om antwoord te kunnen geven op deze en andere vragen onderzoekt het CBS de aard en de omvang van onderwijsondersteuning onder een relatief klein aantal geregistreerde aanbieders van diensten op dit gebied.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en opsturen. Om de digitale vragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. U heeft van het CBS een brief ontvangen met uw gebruikersnaam en wachtwoord waarmee u kunt inloggen. Bent u de brief met inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Recente artikelen