© Roger Dohmen

Prodcom

Het CBS publiceert elk jaar gegevens over de verkopen van industriële producten. Ze geven (in combinatie met het onderzoek Internationale Handel) de omvang aan van de Europese markt en van de Nederlandse interne markt per goederengroep. Daarnaast kan de interne markt met de Europese markt worden vergeleken. Ook voor uw bedrijf levert het onderzoek waardevolle informatie op. Zo kunt u aan de hand van de cijfers beoordelen wat de positie van uw bedrijf is ten opzichte van de Nederlandse markt.

Aanleveren van gegevens

Via de internetvragenlijst

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Aanleveren via Internet Explorer

Let op: De webbrowser ‘Microsoft Internet Explorer’ wordtniet meer ondersteund. Lever de gegevens daarom aan via Microsoft Edge, Google Chrome of een andere webbrowser.

Via upload

Enkele bedrijven die grote hoeveelheden gegevens moeten aanleveren doen dit via een uploadbestand. In dat geval ontvangt u een brief met daarin de inloggegevens voor het uploadkanaal en instructies voor het uploaden van het bestand. U kunt hiervoor gebruik maken van het onderstaande sjabloon (Excel bestand). Het bestand kunt u vervolgens beveiligd naar het CBS uploaden. Ga naar https://antwoord.cbs.nl om het bestand op te sturen. Bij het inloggen wordt gevraagd naar uw gebruikersnaam en wachtwoord. Deze staan vermeld in de brief die u van het CBS heeft ontvangen. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Nadat u bent ingelogd, kunt u het te uploaden bestand selecteren. Zodra de upload is voltooid, ontvangt u een ontvangstbevestiging op uw scherm.

Upload sjablonen algemeen:

Upload sjablonen zuivelindustrie:

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

Resultaten van dit onderzoek.

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Recente artikelen