Prodcom

© Roger Dohmen

In Nederland worden goederen geproduceerd, uiteenlopend van levensmiddelen tot aan passagiersschepen. Deze goederen worden nationaal en internationaal verkocht. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) verzameld gegevens over deze productie en verkoop. Het Europees Statistisch Bureau combineert vervolgens de gegevens van alle Europese landen. Zo kan de Europese markt in beeld gebracht worden. En kan de positie van de Nederlandse markt bepaald worden.

Met de resultaten uit dit onderzoek kunnen bedrijven aan de hand van de cijfers beoordelen wat hun positie f is ten opzichte van de Nederlandse markt.

Aanleveren van gegevens

Via de internetvragenlijst

Heeft u een brief ontvangen van het CBS om mee te werken aan dit onderzoek dan kunt u de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan

Via upload

Enkele bedrijven die grote hoeveelheden gegevens moeten aanleveren doen dit via een uploadbestand. In dat geval ontvangt u een brief met daarin de inloggegevens voor het uploadkanaal en instructies voor het uploaden van het bestand. U kunt hiervoor gebruik maken van het onderstaande sjabloon (Excel bestand). Het bestand kunt u vervolgens beveiligd naar het CBS uploaden. Ga naar https://antwoord.cbs.nl om het bestand op te sturen. Bij het inloggen wordt gevraagd naar uw gebruikersnaam en wachtwoord. Deze staan vermeld in de brief die u van het CBS heeft ontvangen. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Nadat u bent ingelogd, kunt u het te uploaden bestand selecteren. Zodra de upload is voltooid, ontvangt u een ontvangstbevestiging op uw scherm.

Upload sjablonen algemeen:

Upload sjablonen zuivelindustrie:

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

Resultaten van dit onderzoek.

Contact

Ga naar: CBS Contactcenter.

Recente artikelen