Outward Foreign Affiliates Statistics

© ANP

For the text and our letter in English, click on “English” at the top right.

Veel ondernemingen hebben dochtermaatschappijen in het buitenland. Hoeveel maatschappijen zijn dit? Wat is de invloed van deze maatschappijen op buitenlandse economieën? Om deze en andere vragen te beantwoorden, verzamelt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gegevens.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brieven die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Via een inleesoptie kunt u ook de gegevens met een CSV-bestand in één keer inlezen in de vragenlijst. Hoe dat werkt leest u hier: Importinstructie OFATS.

Wijzigingen vragenlijst

In de vragenlijst zijn een aantal vragen gewijzigd:

  • Met ingang van het statistiekjaar 2020 worden behalve gegevens van buitenlandse dochtermaatschappijen buiten de EU nu ook gegevens gevraagd van dochtermaatschappijen binnen de EU.
  • We vragen nu naar het ‘aantal werknemers’ in plaats van het aantal ‘fte’s’.
  • Tenslotte worden nu ook gegevens gevraagd over personeelskosten en bruto investeringen in materiële vaste activa. 

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

Bekijk hier de StatLine-tabel: Nederlandse zeggenschap bedrijven buiten EU-zone; land en SBI 2008 (cbs.nl)

Contact

Ga naar: CBS Contactcenter.

Recente artikelen