© ANP

Outward Foreign Affiliates Statistics

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) wil de invloed van Nederlandse ondernemingen op economie van andere landen in kaart brengen. Daarom voeren wij het onderzoek Outward Foreign Affiliates Statistics (OFATS) uit. Wij vragen een aantal ondernemingen om hiervoor een vragenlijst in te vullen.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brieven die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Aanleveren via Internet Explorer

Let op: De webbrowser ‘Microsoft Internet Explorer’ wordt niet meer ondersteund. Lever de gegevens daarom aan via Microsoft Edge, Google Chrome of een andere webbrowser.

Via een inleesoptie kunt u ook de gegevens met een CSV-bestand in één keer inlezen in de vragenlijst. Hoe dat werkt leest u hier: Importinstructie OFATS

Wijzigingen vragenlijst

In de vragenlijst zijn een aantal vragen gewijzigd:
1) Met ingang van het statistiekjaar 2020 worden behalve gegevens van buitenlandse dochtermaatschappijen buiten de EU nu ook gegevens gevraagd van dochtermaatschappijen binnen de EU.
2) We vragen nu naar het ‘aantal werknemers’ in plaats van het aantal ‘fte’s’.
3) De mogelijkheid om gegevens van dochtermaatschappijen gevestigd in hetzelfde land en met dezelfde activiteit samen te voegen, is vervallen.
4) Tenslotte worden nu ook gegevens gevraagd over personeelskosten en bruto investeringen in materiële vaste activa. 

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

Bekijk hier de StatLine-tabel: Nederlandse zeggenschap bedrijven buiten EU-zone; land en SBI 2008 (cbs.nl)

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Recente artikelen