Maandenquête

© Hollandse Hoogte

Het bedrijfsleven is continu in beweging. De ontwikkelingen van bedrijfstakken zijn belangrijk voor het bedrijfsleven, de overheid en de wetenschap. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) publiceert hier cijfers over. Om deze cijfers te publiceren, hebben we gegevens van bedrijven uit verschillende branches nodig.

Aanleveren gegevens Mijn CBS

Bent u uitgenodigd om gegevens aan te leveren voor de Maandenquête via Mijn CBS? Op de webpagina Mijn CBS  leest u hoe het werkt.

Aanleveren gegevens antwoord.cbs.nl

Vragenlijst invullen

Heeft u een brief ontvangen waarin staat dat u een vragenlijst kunt invullen? Dan kunt u de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief of e-mail die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.   

Uploaden Excelbestand

Heeft u een brief ontvangen waarin staat dat u via een Exelbestand gegevens kunt insturen? Dan kunt u de gegevens aanleveren in onderstaand bestand (spreadsheet). Het bestand (spreadsheet) kunt u vervolgens beveiligd naar het CBS uploaden. Ga hiervoor naar https://antwoord.cbs.nl.

Excelbestand: Maandenquête

Onderzoeksresultaten

Op het dashboard bedrijven staan de meest actuele cijfers over bedrijven. Op het dashboard vindt u bijvoorbeeld de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio en cijfers over de omzet. U vindt er ook de nieuwste onderzoeksresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

Resultaten van dit onderzoek zijn per branche beschikbaar. 

Contact

Ga naar: CBS Contactcenter.

Veelgestelde vragen over dit onderzoek vindt u hier.

Recente artikelen