Investeringen

© Hollandse Hoogte

Met behulp van uw deelname aan het onderzoek ‘Investeringen’, publiceert het CBS jaarlijks de investeringscijfers van het bedrijfsleven. Deze cijfers, weergegeven per bedrijfstak en branche, worden gebruikt voor het berekenen van het Bruto Binnenlands Product (BBP) en geven inzicht in de stand van de Nederlandse economie. Uw investeringscijfers zijn van essentieel belang voor beleidsmakers en brancheorganisaties. Ook het Europese statistiekbureau Eurostat maakt gebruik van uw investeringscijfers. Daardoor kunnen landen en regio’s met elkaar worden vergeleken.

Gegevens aanleveren

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Onderzoeksresultaten

Resultaten van dit onderzoek vindt u hieronder bij  Relevante links, op de themapagina Bedrijven en op StatLine.

In het Dashboard bedrijven vindt u de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals het aantal bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

Contact

Ga naar: CBS Contactcenter.

Recente artikelen