Inventarisatie logiesaccommodaties

© ANP

Hoeveel logiesaccomodaties zijn er in Nederland? Hoeveel gasten hebben er afgelopen jaar in een hotel, jeugdherberg, op een camping of andere gelegenheid als gast overnacht? Wat is de capaciteit van deze gelegenheid? Om deze vragen te beantwoorden, verzamelt het CBS gegevens. Deze informatie is van groot belang voor de economie en de toeristische sector.

Aanleveren van gegevens

Via de internetvragenlijst

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Ook als u geen accommodatie heeft waar gasten kunnen overnachten, vragen wij u de vragenlijst in te vullen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Via upload

Enkele bedrijven die grote hoeveelheden gegevens moeten aanleveren doen dit via een uploadbestand. Op een beveiligde omgeving van het CBS staat een bestand voor u klaar. U kunt dit bestand downloaden. Nadat u het bestand heeft ingevuld en opgeslagen, kunt u het bestand naar het CBS uploaden.

Voor het down- en uploaden gebruikt u dezelfde inloglink en -codes. Ga naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inloggegevens voor upload kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

Het Dashboard Toerisme (cbs.nl) bevat resultaten van de inventarisatie Logiesaccomodaties. Met name het aanbod van verschillende accommodaties komt aan de orde.

Onderaan deze pagina vindt u de resultaten van het onderzoek Vrije tijd en cultuur en het jaarlijks te verschijnen Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd.

of bekijk onderstaande StatLine tabellen:

Wilt u per mail onze nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte worden gebracht van recente publicaties? Stuur dan een e-mail met uw aanmelding naar statistieklogies@cbs.nl.

Contact

Ga naar: CBS Contactcenter.

Recente artikelen