Gemeentelijk Afval

Gemeentelijk afval
© ANP

Hoeveel afval wordt er bij u in de gemeente opgehaald? Is dit meer dan in andere gemeenten? Om deze en andere vragen te beantwoorden verzamelt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gegevens. Ook de gegevens van uw gemeente zijn hierbij belangrijk.

De resultaten van dit onderzoek geven een beeld van de hoeveelheden afval die gemeenten inzamelen en hoe dit afval wordt ingezameld en verwerkt. Daarnaast worden de cijfers ook gebruikt voor het toetsen van het afvalbeleid.

Aanleveren van gegevens

Heeft u een brief gekregen van het CBS, dan kunt u de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

Lees het artikel over de afname van het huishoudelijk afval per inwoner in 2022.

StatLine:

Bekijk hieronder de themapagina: Natuur en milieu.

Contact

Ga naar: CBS Contactcenter.

Recente artikelen