Werkgeversonderzoek Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn

© ANP

In de zorg en welzijnssector werken 1,4 miljoen mensen. Dit is 17 procent van alle werkenden. De zorg en welzijnssector is daarmee een van de grootste sectoren. Toch blijven er veel mensen nodig. Het is voor de overheid en werkgeversorganisaties belangrijk om te weten om welke branches het gaat en voor welke functies vacatures worden verwacht. Ook is het belangrijk om te weten welke knelpunten er nog meer zijn. Bijvoorbeeld als het gaat om werkdruk en de behoefte aan scholing.

Om dit in beeld te brengen doet het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) onderzoek bij bedrijven in de zorg- en welzijnssector.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

De belangrijkste uitkomsten op basis van het werkgeversonderzoek worden gepubliceerd in AZW StatLine. In AZW StatLine is meer informatie te vinden over de zorg en welzijnssector. Daarnaast is informatie beschikbaar via het dossier AZW en AZWinfo.nl.

Contact

Ga naar: CBS Contactcenter.

Recente artikelen