Promovendi

© Hollandse Hoogte / Patrick Post

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) publiceert cijfers over promovendi en promoties. Voor deze cijfers verzamelt het CBS jaarlijks gegevens bij universiteiten. Ook voor universiteiten levert dit onderzoek waardevolle informatie op. Zo kunnen universiteiten hun eigen gegevens vergelijken met nationale én internationale cijfers over promovendi en promoties.

Aanleveren van gegevens

Download het bestand, vul de gegevens in en sla het bestand op: Invulbestand Promovendi 2024.

Ga naar https://antwoord.cbs.nl om het bestand vervolgens te uploaden. Bij het inloggen wordt gevraagd naar uw gebruikersnaam en wachtwoord. Deze staan vermeld in de e-mail die u van het CBS heeft ontvangen. Nadat u bent ingelogd, kunt u het te uploaden bestand selecteren. Zodra de upload is voltooid, ontvangt u een ontvangstbevestiging op uw scherm. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

Onder ‘Relevante links’ vindt u meer resultaten.

Contact

Ga naar: CBS Contactcenter.

Recente artikelen