© ANP

Oogstraming Akkerbouw

Het CBS publiceert elk jaar cijfers over de oogst van akkerbouwgewassen. De gevraagde gegevens zijn een aanvulling op de Landbouwtelling en worden gebruikt voor het samenstellen van Europese, landelijke en regionale productiecijfers. Uw deelname is van groot belang om betrouwbare onderzoeksresultaten voor de landbouw te kunnen samenstellen. Daarom heeft de overheid vanaf 1 juli 2016 het aanleveren van gegevens voor dit onderzoek verplicht gesteld. In deze videoboodschap wordt het belang van de landbouwenquêtes uitgelegd.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en opsturen. Om de digitale vragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. U heeft van het CBS een brief ontvangen met uw gebruikersnaam en wachtwoord waarmee u kunt inloggen. Bent u de brief met inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan

Het invullen en opsturen van de digitale vragenlijst werkt het makkelijkst voor u en voor ons. Een korte instructievideo voor de vragenlijst ziet u hieronder.

[video: https://www.cbs.nl/nl-nl/video/844aba9e792b4bacbad552bb1d653fef]

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

Onderaan de pagina heeft het CBS enkele facts en figures van de Oogstraming akkerbouw van vorig jaar voor u op een rijtje gezet.

Meer cijfers over de resultaten van de landbouwonderzoeken vindt u hier:

Of raadpleeg hieronder de themapagina: Landbouw.

Samenwerking met landbouworganisaties

In 2016 hebben een aantal landbouworganisaties en het CBS afgesproken om samen te werken aan het statistisch onderzoek onder land- en tuinbouwbedrijven. De afspraken zijn vastgelegd in een Letter of Intent die ook voor het verslagjaar 2018 van kracht is. De landbouworganisaties en het CBS zijn in gesprek over de initiatieven in het kader van de samenwerking. Meer informatie over de samenwerking vindt u hiernaast onder het kopje uitgelicht.

Contact

Ga naar: CBS Contactcenter.

Recente artikelen