© Hollandse Hoogte

Onderwijsondersteuning

Steeds meer leerlingen van de basisschool en in het voortgezet onderwijs maken gebruik van huiswerkbegeleiding, bijles, examentraining en andere onderwijsondersteuning om hun schoolprestaties te verbeteren. Maar waar zit de groei? In het voortgezet onderwijs geven ouders meer uit aan huiswerkbegeleiding en bijles dan in het basisonderwijs. Blijft dit zo of gaan ouders steeds eerder onderwijsondersteuning inkopen voor hun kinderen? En waaraan is de meeste behoefte: is dit vooral huiswerkbegeleiding of stijgt de vraag naar examentrainingen? Is er ook vraag naar begeleiding onder studenten in het hoger onderwijs?

Om antwoord te kunnen geven op deze en andere vragen onderzoekt het CBS de aard en de omvang van onderwijsondersteuning onder een relatief klein aantal geregistreerde aanbieders van diensten op dit gebied.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en opsturen. Om de digitale vragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. U heeft van het CBS een brief ontvangen met uw gebruikersnaam en wachtwoord waarmee u kunt inloggen. Bent u de brief met inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Aanleveren via Internet Explorer

Let op: De webbrowser ‘Microsoft Internet Explorer’ wordt niet meer ondersteund. Lever de gegevens daarom aan via Microsoft Edge, Google Chrome of een andere webbrowser.

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Recente artikelen