Maandcijfers Energiewinning, -omzetting en -verbruik

© ANP

Hoeveel energie wekken bedrijven in Nederland per maand op? Hoeveel energie verbruiken bedrijven in Nederland per maand? Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) krijgt graag antwoord op deze en andere vragen. Daarom voeren we het onderzoek Maandcijfers Energiewinning, -omzetting en -verbruik uit. De cijfers van het onderzoek worden gebruikt bij het maken van beleid. Om deze cijfers te publiceren, hebben we gegevens over uw energiebalans en elektriciteitsproductie nodig.

Aanleveren van gegevens

U heeft een e-mail ontvangen met het verzoek om de gegevens over de afgelopen maand aan te leveren. Hiervoor hebben wij een bestand voor u klaargezet. In dit bestand wordt gevraagd naar gegevens van de energiebalans van uw bedrijf. In dit bestand wordt ook gevraagd naar de inzet- en productiegegevens van de installaties die elektriciteit produceren. Ook als u geen elektriciteit heeft geproduceerd, dient u het bestand aan te leveren.

Ga naar https://antwoord.cbs.nl en log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Deze staan vermeld in de e-mail die u van het CBS heeft ontvangen. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Nadat u bent ingelogd, kunt u het bestand van het CBS downloaden.

Open vervolgens het bestand vanuit de map waarin u het heeft opgeslagen en vul het bestand in. Als u installaties beheert waarmee u elektriciteit produceert, hebben we de vaste gegevens van de installaties die bij ons bekend zijn al ingevuld. Deze gegevens heeft u al eerder aan ons doorgegeven, Wilt u zo veel mogelijk deze gegevens gebruiken? U kunt de gevens eventueel aanpassen in de regels eronder. 

Nadat u het bestand heeft ingevuld en opgeslagen, kunt u het uploaden naar het CBS. Het uploaden van het bestand gaat via dezelfde link en inlogcodes die u gebruikt heeft voor het downloaden.
Zodra de upload is voltooid, ontvangt u een ontvangstbevestiging op uw scherm. 

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

De resultaten van dit onderzoek moet het CBS elke maand rapporteren aan Eurostat, het Europees statistisch bureau en worden gepubliceerd op StatLine:

Contact

Ga naar: CBS Contactcenter.

Recente artikelen