Logiesaccommodaties

© ANP

Het aantal toeristische overnachtingen in Nederland neemt toe. Met een dip in het aantal slaapplaatsen in het voorjaar van 2020, is ook het aantal slaapplaatsen toegenomen. In Noord-Holland zijn de meeste accommodaties voor gasten, in Flevoland de minste. Dit is belangrijke informatie voor de toeristenbranche en voor de economie.

Aanleveren van gegevens

Heeft u een brief gekregen van het CBS? Dan kunt u uw gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan

Uploaden van bestanden

Enkele ketenbedrijven leveren voor meerdere accommodaties de gevraagde gegevens via een upload aan. Deze ontvangen een brief met daarin de inloggegevens voor het uploadkanaal en instructies voor het uploaden van de bestanden. Als ketenbedrijf wordt u gevraagd de gegevens volgens het sjabloon aan te leveren. De sjablonen kunt u hieronder vinden. Er is een sjabloon voor de hotels en aanverwante accommodaties en een voor de verblijfsrecreatie (campings, huisjesterreinen en groepsaccommodaties).

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

Onderaan deze pagina vindt u de resultaten van het onderzoek Vrije tijd en cultuur en het jaarlijks te verschijnen Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd.

of bekijk onderstaande StatLine tabellen:

Wilt u per mail onze nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte worden gebracht van recente publicaties? Stuur dan een e-mail met uw aanmelding naar statistieklogies@cbs.nl.

Contact

Ga naar: CBS Contactcenter.

Recente artikelen