Internationale Handel in Ruwe Aardolie

© ANP

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) publiceert iedere maand cijfers over de internationale handel in goederen, waaronder de invoer van ruwe aardolie. Deze cijfers geven inzicht in de handel van Nederland met andere landen. Het CBS is bovendien verplicht om cijfers over de invoer van ruwe aardolie te rapporteren aan het Europese statistiekbureau Eurostat en het Internationaal Energie Agentschap (IEA).

Gegevens aanleveren

Ga naar https://antwoord.cbs.nl om de gegevens aan te leveren. In de brieven die u van het CBS heeft ontvangen staan uw gebruikersnaam en wachtwoord waarmee u kunt inloggen in de applicatie. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Codelijsten en omzettingstabel

Voor het aanleveren van gegevens met betrekking tot 2022 kunt u gebruikmaken van de codelijst met crude soorten.

Aanleverwijze

Het aanleveren van gegevens gaat via de online applicatie IDEP+. Het is mogelijk de gegevens handmatig toe te voegen in een opgave, maar u kunt ook gegevens inlezen. Dit is handig als u grote aantallen records tegelijk wil invoeren. Hiervoor is in IDEP+ een inleessjabloon beschikbaar. Het is ook mogelijk eigen inleessjablonen te maken.

In de handleiding vindt u meer informatie: Handleiding Statistiekopgave Ruwe Aardolie. For English, go to Manual Submission Crude Oil 2023
Meer informatie over het inlezen van gegevens, vindt u op de volgende pagina: Gegevens inlezen in IDEP+ voor Ruwe Aardolie.

[video: https://www.cbs.nl/nl-nl/video/5f04b0991b3f48a4a1da4f69bbf4146d]

[video: https://www.cbs.nl/nl-nl/video/204c7b537ce042108de85d20a6caa00f]

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen. 

Contact

Heeft u technische vragen over de opgave (inloggegevens, sjablonen, e.d.)? Neem dan contact op met de technische helpdesk van het CBS Contactcenter. Voor inhoudelijke vragen over de statistiekopgave of het doorgeven van een wijzigingen kunt u het algemene webformulier IHG gebruiken. Of ga naar: CBS Contactcenter.

Recente artikelen