Biomassa als Grondstof

© Hollandse Hoogte / Fotobureau Dijkstra

Biomassa kan als grondstof voor producten worden gebruikt. Dit is een alternatief voor bijvoorbeeld plasticproducten die veelal worden vervaardigd uit olie. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) wil graag weten hoeveel biomassa wordt verwerkt als grondstof en in welke chemische producten biomassa wordt verwerkt. Daarom voeren we het onderzoek Biomassa als Grondstof uit. Dit onderzoek voeren we uit in samenwerking met de Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI).

Aanleveren van gegevens

Heeft u een brief of e-mail ontvangen van het CBS over het onderzoek Biomassa als Grondstof? Dan kunt u via onderstaand Excelbestand gegevens aanleveren over 2023. In het Excelbestand staat uitleg over de aan te leveren gegevens.

Excelbestand Biomassa als Grondstof 2023

Nadat u het bestand heeft ingevuld en opgeslagen, kunt u het bestand via een beveiligde internetverbinding uploaden naar het CBS.

Ga naar https://antwoord.cbs.nl om het bestand te uploaden. Bij het inloggen wordt gevraagd naar uw gebruikersnaam en wachtwoord. Deze staan vermeld in de brief of e-mail die u van het CBS heeft ontvangen.
Nadat u bent ingelogd, kunt u het te uploaden bestand selecteren. Zodra de upload is voltooid, ontvangt u een ontvangstbevestiging op uw scherm.
Bent u de inloggegevens kwijt? Vraag hier nieuwe inloggegevens aan.

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

Onderaan deze pagina vindt u de meest recente artikelen over hernieuwbare energie en industrie en energie.

Contact

Ga naar: CBS Contactcenter.

Recente artikelen