Bijgemengde biobrandstoffen

© ANP

Broeikasgasemissies en klimaatverandering staan volop in de aandacht. Daarom is het belangrijk de gegevens over de in- en uitvoer van bijgemengde biobrandstoffen te meten. Het gaat hier om de biocomponent die is bijgemengd met benzine, diesel, kerosine of stookolie. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) voert om die reden het onderzoek Bijgemengde Biobrandstoffen 2023 uit.

Aanleveren van gegevens

Download het invulsjabloon, lees de toelichting en vul de gegevens in. In het sjabloon vragen wij u een contactpersoon op te geven, zodat wij contact kunnen opnemen wanneer we extra vragen hebben.

Download hier het invulsjabloon: Invulsjabloon Bijgemengde Biobrandstoffen, opgave jaar 2023.

Ga naar https://antwoord.cbs.nl om het bestand vervolgens te uploaden. Bij het inloggen wordt gevraagd naar uw gebruikersnaam en wachtwoord. Deze staan vermeld in de e-mail die u van het CBS heeft ontvangen. Nadat u bent ingelogd, kunt u het te uploaden bestand selecteren. Zodra de upload is voltooid, ontvangt u een ontvangstbevestiging op uw scherm.

Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan

Over het onderzoek

Een aantal gegevens over biobrandstoffen verkrijgen wij al via de Nederlandse Emissieautoriteit (NEa) en het CBS-onderzoek Aardoliegrondstoffen en -producten. De gegevens die we daarnaast nog nodig hebben, vragen wij u om aan te leveren. Dat is de hoeveelheid invoer en uitvoer van bijgemengde biobrandstoffen per land. Het gaat hier om de biocomponent die is bijgemengd met benzine, diesel, kerosine of stookolie.

Het CBS levert geen informatie over individuele bedrijven aan de NEa. Het CBS is niet verbonden aan de toezichthouding op de wet- en regelgeving Energie voor Vervoer.

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

Zie ook de StatLine-tabel: Vloeibare biotransportbrandstoffen; aanbod, verbruik en bijmenging.

Onder ‘relevante links’ vindt u meer resultaten.

Contact

Ga naar: CBS Contactcenter.

Recente artikelen