© ANP

Bijgemengde biobrandstoffen

Voor de berekening van broeikasgasemissies en de nationale en internationale energiestatistieken, zijn gegevens over de in- en uitvoer van bijgemengde biobrandstoffen onmisbaar. Daarom voert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) het onderzoek Bijgemengde Biobrandstoffen uit.

Aanleveren van gegevens

Download het invulsjabloon, lees de toelichting en vul de gegevens in. In het sjabloon vragen wij u een contactpersoon op te geven, zodat wij contact kunnen opnemen wanneer we extra vragen hebben.

Download hier het invulsjabloon: Invulsjabloon Bijgemengde Biobrandstoffen, opgave jaar 2022.

Ga naar https://antwoord.cbs.nl om het bestand vervolgens te uploaden. Bij het inloggen wordt gevraagd naar uw gebruikersnaam en wachtwoord. Deze staan vermeld in de e-mail die u van het CBS heeft ontvangen. Nadat u bent ingelogd, kunt u het te uploaden bestand selecteren. Zodra de upload is voltooid, ontvangt u een ontvangstbevestiging op uw scherm.

Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Aanleveren via Internet Explorer

Let op: De webbrowser ‘Microsoft Internet Explorer’ wordt niet meer ondersteund. Lever de gegevens daarom aan via Microsoft Edge, Google Chrome of een andere webbrowser.

Over het onderzoek

Een aantal gegevens over biobrandstoffen verkrijgen wij al via de Nederlandse Emissieautoriteit (NEa) en het CBS-onderzoek Aardoliegrondstoffen en -producten. De gegevens die we daarnaast nog nodig hebben, vragen wij u om aan te leveren. Dat is de hoeveelheid invoer en uitvoer van bijgemengde biobrandstoffen per land. Het gaat hier om de biocomponent die is bijgemengd met benzine, diesel, kerosine of stookolie.

Het CBS levert geen informatie over individuele bedrijven aan de NEa en is niet verbonden aan de toezichthouding op de wet- en regelgeving Energie voor Vervoer.

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

Zie ook de StatLine-tabel: Vloeibare biotransportbrandstoffen; aanbod, verbruik en bijmenging.

Onder ‘relevante links’ vindt u meer resultaten.

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Recente artikelen