Aanlevering gegevens over machtigingen uithuisplaatsing

© ANP

Vanaf 2022 is in het Informatieprotocol beleidsinformatie Jeugd (v7) opgenomen dat alle Gecertificeerde Instellingen ook de gegevens over de machtigingen uithuisplaatsing (MUHP) aan het CBS dienen te leveren.

ASCII-bestand

Kiest u voor een ASCII-bestand, dan moet dit bestand voldoen aan een aantal technische specificaties. In het bestand Bestandsdefinitie beleidsinformatie Jeugd v5.4.xls zijn deze beschreven.

Spreadsheets

Kiest u voor een standaardspreadsheet, dan dient u uw gegevens in te vullen in het onderstaande spreadsheetmodel. U moet deze daarvoor eerst downloaden naar uw eigen computer.

Verslagperiode jan t/m jun 2023:Standaard spreadsheet Machtiging uithuisplaatsing v5.4 2023 jan-jun.xls.
Verslagperiode jul t/m dec 2022 (herlevering): Standaard spreadsheet machtiging uithuisplaatsing v5.4 2022 jul-dec - herlevering.xls.

Uploaden

Het bestand (ASCII of spreadsheet) kunt u vervolgens beveiligd naar het CBS uploaden. Ga hiervoor naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief die u heeft ontvangen staan uw gebruikersnaam en wachtwoord vermeld.
Bent u de inloggegevens voor upload kwijt? Vraag de inlogcodes hier opnieuw aan.
Bent u de inloggegevens voor het downloaden van het spiegelrapport kwijt? Als u inlogt op de downloadportal (https://databestanden.cbs.nl) met uw bij ons bekende e-mailadres, dan kunt u een nieuw wachtwoord opvragen door te klikken op ‘Wachtwoord vergeten’.