CBS-DNB Financiën van Ondernemingen en Betalingsbalans

Om de economie goed in kaart te brengen vragen CBS en DNB ondernemingen om financiële gegevens aan te leveren. Vanaf 2019 doen het CBS en DNB dit met een gezamenlijke vragenlijst. Bekijk hiernaast de introductievideo.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brieven die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Meer weten over de vragenlijst?

Om u zo goed mogelijk te informeren over de nieuwe vragenlijst, is er een gebruikersinstructie ontwikkeld waarin de opzet van de vragenlijst wordt uitgelegd. Hoe het invullen in zijn werkt gaat, handmatig en/of inlezen, komt hierin ook aan bod.

Bekijkt u liever instructievideo’s? Hiervoor zijn twee filmpjes ontwikkeld: een over de opzet van de vragenlijst: 

 

En een over het inlezen van gegevens:

 

Ook is er een uitgebreide toelichting van de begrippen die in de vragenlijst gebruikt worden. Een uitleg over het gebruik van de codes en relaties binnen de vragenlijst en de schakeling met de bestaande jaarenquête Financiën van Ondernemingen vindt u hier.

Als u meer wilt weten over de samenwerking tussen het CBS en DNB, bekijk dan de website hierover.

Resultaten Bedrijvendag CBS-DNB

In 2018 hebben de DNB en het CBS samen een bedrijvendag georganiseerd over de nieuwe gecombineerde uitvraag van gegevens in 2019. klik hier voor uitgebreide informatie en presentaties.

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Recente artikelen