Wegvervoer upload

© Hollandse Hoogte / Laurens van Putten

Het CBS publiceert cijfers over het goederenvervoer over de weg. Deze cijfers geven inzicht in het gebruik van het Nederlandse wegennet en de doorvoer- en distributiefunctie van het Nederlandse wegtransport. Ook worden de resultaten gebruikt voor het bepalen van beleid op het gebied van milieu en verkeersveiligheid.

Wie maken o.a. gebruik van deze gegevens?

  • Rijkswaterstaat: o.a. door berekening van gemiddelde asdruk op het wegdek wordt het onderhoudsschema van het rijkswegennet bepaald.
  • Ministeries: o.a. voor controle op internationale verdragen (bijv. Kyoto-verdrag).
  • Eurostat: t.b.v. opstellen Europese vervoerstatistieken.
  • Onderzoeksinstituten: o.a. advisering in opdracht van overheden.
  • Brancheorganisaties.

Aanleveren van gegevens

In het kader van het milieu verschaffen wij geen papieren vragenlijsten meer, maar bieden wij degenen die daarnaar vragen eenmalig de mogelijkheid om gegevens in een of meerdere Excel-bestanden te uploaden naar het CBS. Hieronder leest u hoe het werkt.

Download onderstaand Excel-bestand. Vul het bestand in en sla het op.

Upload_Wegvervoer.xlsx 

Het bestand kunt u vervolgens beveiligd naar het CBS uploaden. Ga hiervoor naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Let op:

  • U dient voor elk kenteken een apart Excel-bestand aan te leveren.
  • De kentekens en periode waarover we u vragen gegevens aan te leveren, vindt u onderaan de brief die u heeft ontvangen. Is een kenteken niet in uw bezit, of is het verhuurd/verleased, dan geeft u dit in het Excel-bestand aan.
  • Geprinte bestanden die per post verstuurd worden, kunnen wij niet verwerken.

Eenvoudig en snel gegevens aanleveren in XML of OTM formaat

Vaak liggen de door het CBS gevraagde gegevens vast in uw digitale gegevens. Het is mogelijk om deze gegevens rechtstreeks in XML of OTM-formaat aan het CBS te leveren. Zo bespaart u veel tijd. Wilt u hier meer over lezen? Ga dan naar www.cbs.nl/tijdbesparen.

Onderzoeksresultaten

Op het Dashboard bedrijven vindt u de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

Resultaten van dit onderzoek zijn beschikbaar op StatLine en hieronder op de themapagina: Verkeer en vervoer.

Contact

Ga naar: CBS Contactcenter.