Vakbondsleden

© ANP

Het CBS publiceert tweejaarlijks cijfers over vakbondsleden. Hiervoor worden gegevens verzameld over vakverenigingen in Nederland, onder andere het aantal aangesloten leden uitgesplitst naar geslacht en leeftijd. Het is van economisch belang om deze ontwikkelingen te blijven volgen.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

De resultaten van dit onderzoek worden gepresenteerd op StatLine:

In samenwerking met de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) van CBS en TNO en het onderzoek Sociale Samenhang en Welzijn is een artikel gepubliceerd in de CBS-reeks Statistische Trends:

Opnieuw minder vakbondsleden in 2021

Contact

Ga naar: CBS Contactcenter.

Recente artikelen