© ANP

Vacatures en Ziekteverzuim

Het CBS publiceert elk kwartaal cijfers over vacatures en ziekteverzuim. De ontwikkelingen op de vacaturemarkt is een veel gebruikte conjunctuur-indicator. Het ziekteverzuim is voor bedrijven in Nederland een belangrijke uitgavenpost. Het is daarom van groot economisch belang om inzicht te hebben in ontwikkelingen op dit gebied.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan

Aanleveren via Internet Explorer

Let op: De webbrowser ‘Microsoft Internet Explorer’ wordt niet meer ondersteund. Lever de gegevens daarom aan via Microsoft Edge, Google Chrome of een andere webbrowser.

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

De resultaten van dit onderzoek worden gepresenteerd op StatLine:

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Recente artikelen