© Hollandse Hoogte

Regionale Werkgelegenheid

Het CBS publiceert elk kwartaal cijfers over werkgelegenheid en lonen. Hiervoor gebruiken we gegevens van de Belastingdienst en het UWV. Maar in deze bronnen zijn geen gegevens beschikbaar over in welke vestiging en gemeente men werkzaam is. Voor het jaarlijkse onderzoek Regionale Werkgelegenheid vragen wij bedrijven en instellingen om het aantal werkzame personen per vestiging en gemeente aan ons door te geven. Dit vormt een indicator voor de ontwikkeling van de werkgelegenheid op regionaal niveau en dient ook als input voor andere statistieken om regionale cijfers te publiceren.

Met ingang van het verslagjaar 2021 is de uitvraag voor de meeste bedrijven naar aantallen werkzame personen per vestiging (via de postcode van de vestiging). De bedrijven die personen werkzaam hebben buiten de eigen vestigingen dienen ook een uitvraag naar aantallen werkzame personen per gemeente op te geven.

Aanleveren gegevens

U kunt de cijfers aanleveren via een internetvragenlijst of in een Excelbestand.

Internet vragenlijst

Bent u een bedrijf met werknemers in minder dan 91 vestigingen of gemeenten? Dan kunt u alleen de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan

Uploaden

Bent u een bedrijf met werknemers in meer dan 90 vestigingen of gemeenten? Dan kunt u de gegevens aanleveren in onderstaand Excelbestand (spreadsheet). Het bestand kunt u vervolgens beveiligd naar het CBS uploaden. Ga hiervoor naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Mocht u problemen hebben met het uploaden van de spreadsheet, neem dan contact op met het CBS Contactcenter.

Verslagperiode 2022: Spreadsheet Regionale werkgelegenheid.

 

Aanleveren via Internet Explorer

Let op: De webbrowser ‘Microsoft Internet Explorer’ wordt niet meer ondersteund. Lever de gegevens daarom aan via Microsoft Edge, Google Chrome of een andere webbrowser.

Onderzoeksresultaten

De resultaten worden gepubliceerd op StatLine: Banen van werknemers in december; economische activiteit (SBI2008), regio (cbs.nl).

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Recente artikelen