Regionale Werkgelegenheid

© Hollandse Hoogte

De werkgelegenheid in Nederland is het hoogst in Zuid-Holland. In Flevoland en Zeeland is de werkgelegenheid het laagst. Met gegevens uit het onderzoek Regionale Werkgelegenheid kan het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) deze en meer informatie publiceren.

Om de cijfers te publiceren, gebruiken we gegevens van de Belastingdienst en het UWV. In deze gegevens staat niet in welke vestiging en gemeente men werkzaam is. Voor het onderzoek Regionale Werkgelegenheid vragen wij daarom bedrijven en instellingen om het aantal werkzame personen per vestiging en/of gemeente aan ons op te geven. De overheid en het bedrijfsleven gebruiken deze cijfers bij het maken van beleid.

Vanaf verslagjaar 2021 vragen we de meeste bedrijven naar het aantal werkzame personen per vestiging (via de postcode van de vestiging). Als er meerdere vestigingen in één gemeente zijn, dan moet u voor die vestigingen in die gemeente het totaal aantal werkzame personen opgeven.

Aanleveren gegevens

Afhankelijk van het aantal vestigingen kunt u de cijfers aanleveren via een internetvragenlijst of uploaden in een Excelbestand.

Internetvragenlijst

Bent u een bedrijf met werkzame personen in minder dan 91 vestigingen of gemeenten? Dan kunt u alleen de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Uploaden Excelbestand

Bent u een bedrijf met werkzame personen in meer dan 90 vestigingen of gemeenten? Dan kunt u de gegevens aanleveren in onderstaand Excelbestand. Mocht u problemen hebben met het uploaden van de spreadsheet, neem dan contact op met het CBS Contactcenter.

Verslagperiode 2023: Excelbestand Regionale werkgelegenheid

Onderzoeksresultaten

De resultaten worden gepubliceerd op StatLine: Banen van werknemers in december; economische activiteit (SBI2008), regio (cbs.nl).

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

Contact

Ga naar: CBS Contactcenter.

Recente artikelen