Platformsamenleving

© Hollandse Hoogte / Peter Hilz

In onze samenleving spelen online platvormen een belangrijke rol. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) onderzoekt wat de ontwikkelingen zijn rondom online platformen. Wij zoeken met nauwkeurige technologie deze platformen op het internet op. Een online platform is een website of app waar verschillende personen, organisaties of bedrijven met elkaar in contact komen en aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Via het online platform kunnen dan goederen, diensten of informatie worden uitgewisseld. Voorbeelden zijn websites voor het verhuren van een vakantieverblijf, het (ver)kopen van producten, vacatures, dating of games. Wij vragen voor dit onderzoek een aantal online platformen om een vragenlijst in te vullen.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

Bekijk hier de Monitor Online Platformen 2022   

Contact

Ga naar: CBS Contactcenter.