© Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Platformsamenleving

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) onderzoekt wat de ontwikkelingen zijn rondom online platformen. Wij zoeken met nauwkeurige technologie deze platformen op het internet op. Een online platform is een website of app waar verschillende personen, organisaties of bedrijven met elkaar in contact komen en aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Via het online platform kunnen dan goederen, diensten of informatie worden uitgewisseld. Voorbeelden zijn websites voor het verhuren van een vakantieverblijf, het (ver)kopen van producten, vacatures, dating of games. Wij vragen voor dit onderzoek een aantal online platformen om een vragenlijst in te vullen.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Aanleveren via Internet Explorer

Let op: De webbrowser ‘Microsoft Internet Explorer’ wordt niet meer ondersteund. Lever de gegevens daarom aan via Microsoft Edge, Google Chrome of een andere webbrowser.

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

Bekijk hier de Monitor Online Platformen 2021  

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.