Energieverbruik

© ANP

Wist u dat de laatste jaren het energieverbruik afneemt? En dat in alle sectoren in Nederland het aardgasverbruik is afgenomen? Om tot deze conclusies te komen, verzamelt en publiceert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gegevens over energieverbruik van bedrijven. De verbruiksgegevens van uw bedrijf zijn hierbij onmisbaar.

De cijfers geven inzicht van welke soorten energiedragers bedrijven in de nijverheid gebruik maken. Het energieverbruik wordt gepubliceerd voor diverse bedrijfstakken. Aan de hand van deze informatie kan worden vastgesteld in hoeverre de nijverheid energiebesparend werkt.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

Contact

Ga naar: CBS Contactcenter.

Recente artikelen