Kwartaalfinanciën Publieke Sector

© ANP / Paul Kooi

Hoe groot is de economische groei van Nederland? Is de publieke sector gegroeid of gekrompen? En hoe is deze gefinancierd? Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) onderzoekt deze en andere vragen. We maken daarbij gebruik van financiële gegevens van de publieke sector. We vragen organisaties die volgens het Europees Systeem van Rekeningen (ESR) tot de publieke sector horen om een vragenlijst in te vullen. De resultaten van het onderzoek zijn belangrijk voor organisaties zoals de Europese Commissie, het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de Europese Centrale Bank (ECB), het ministerie van Financiën en het Centraal Plan Bureau (CPB).

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief of e-mail die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inloggegevens kwijt? Vraag hier nieuwe inloggegevens aan

Meer informatie over het aanleveren van de gegevens vindt u in de uitgebreide toelichting Kwartaalfinanciën Publieke Sector.

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

Resultaten van dit onderzoek vindt u in de StatLinetabel Overheidsfinanciën en op de Themapagina Overheid en politiek.

Contact

Ga naar: CBS Contactcenter.

Recente artikelen